Proizvodi se od sorte grozdja Sangiovese 100 % . Dolazi iz cuvene IItalijnaske regije Toskana. Fermentacija i maceracija se odvija u prohromskim tankovima 15-20 dana , 60 % vina odlezava u Francuskim barrique buradima a 40 % odlezava u velikim hrastovim bacvama od Slavonskog hrasta. Nakon flasiranja jos 18 meseci odlezavanja u boci pre izlaska na trziste.
OSOBINE: - intezivno crvene boje. Na mirisu koncetrisane arome crne visnje , plodova crnog sumskog voca i vanile. Na ukusu punog tela , bogato sa mladim, mekim taninima.
GASTRONOMSKI SAVET: - Preporucuje se uz meso sa rostilja , pecenja , divljac i stare sireve.
TEMPERATURA SERVIRANJA: - 18-20 C
La Poderina Brunello di Montalcino
- Proizvođač: La Poderina
- Kod proizvoda: La Poderina Brunello di Montalcino
- Dostupnost: Ima na stanju
-
4.400 din.