Anselmann Riesling Trocken

Anselmann Riesling Trocken

ANSELMANN RIESLING TROCKEN je suvo belo vino koje dolazi iz Nemačke regije Pfalz.

Sorta koja je karakteristična za Nemačku gde i daje svoje najbolje rezultate.

Ovo višestruko nagradjivano vino se proizvodi fermentacijom i čuvanjem u prohromskim tankovima,što mu omogućuje svežinu i postojanost.

OSOBINE:

Svetlo žute boje sa opalescentnim odsjajem.Na mirisu se oseća lepeza mirisa poljskog cveća sa dominacijom ljubičice.Na ukusu sveže,pitko i lepršavo vino sa blagom slatkoćom na završnici.

GASTRONOMSKI SAVET:

Najbolje je servirati uz mlado praseće pečenje,mlade sireve,rečnu ribu

TEMPERATURA SERVIRANJA:

7-9 C

Cena: 1.550 din.

BAF Blanc de Blanc

BAF Blanc de Blanc

Ovo je kvalitetno suvo, belo vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Beli i Colombard.

OSOBINE:
Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivno na poljsko cveće sa primesom citrusnih nota. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim citrusnim notama ananasa i limete.

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se kao aperitivno vino, na cašu bez hrane, a kada se služi uz jelo savetuju se u kombinaciji sa laganim salatama, gavunima, karpaćom od lososa.

Temperatura serviranja: 8-10 C

Cena: 750 din.

BAF Chablis

BAF Chablis

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u prohromskim tankovima.

OSOBINE:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća mineralnost svežina i blagi miris ananasa. Na ukusu svež, citrusan, sa ukusom ananasa i limete.Izrazito kremaste strukture

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz ostrige, rakove sa puterom od belog luka, špagete sa vongolama ili školjke.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 2.670 din.

BAF Chablis 1 er Cru

BAF Chablis 1 er Cru

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u barrique buradima od francuskog hrasta 6 meseci.Dolazi iz vinograda Vallons.

Osobine: Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnih tonova sa primesom vanile, badema i lešnika. Na ukusu jako puterkast sa tonovima citrusa, manga i prezrelog voća.

Gastronomski savet: Preporučuje se uz krabe sa sosom od vrganja, dimljenog basa, dimljenu pastrmku ili ribu list.

Temperatura serviranja: 10-12 C 

Cena: 3.500 din.

BAF Chablis Grand Cru

BAF Chablis Grand Cru

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije.Proizvodi se od sorte grozdja Chardonnay 100%.Odlezao u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.Dolazi iz vinograda Valmur

Osobine: Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnog mirisa sa primesom vanile, badema, lešnika, meda i pčelinjeg saća. Na ukusu jako puterkast sa ukusom meda, vanile i bagrema.

Gastronomski savet: Preporučuje se uz stare kravlje sireve, brie sir, kozice, jastoga, dimljenu ćuretinu, dimljenu piletinu, mladu piletinu sa tartufima

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 7.200 din.

BAF Chardonnay

BAF Chardonnay

Radi se o kvalitetnom suvom belom vinu sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%.

Osobine: Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivnog citrusnog tona tipičnog za sortu. Na ukusu je veoma mineralan, a preovlađuje citrusni ton dok je istovremeno veoma kremast i živahan.

Gastronomski savet: Preporučuje se uz sve vrste rečnih riba, brancina, paste sa belim sosevima, ćuretinu u mlincima.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 900 din.

BAF Cuvee Rose

BAF Cuvee Rose

Kvalitetno suvo roze vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Crveni i Cicault.

Osobine: Svetlocrvene je boje sa rubin odsjajem. Na mirisu veoma intenzivan miris cveća i šumskog voća. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim voćnim notama. 

Gastronomski savet: Savetuje se kao aperitivno vino, na čašu bez hrane, a kada se servira uz jelo dobro se slaže sa salatama sa pilećim mesom, cezar salatom, pilećim i ćurećim belim mesom, kao i sa pastom milaneze. 

Temperatura serviranja: 12-14 C

Cena: 700 din.

BAF Cuvee Rouge

BAF Cuvee Rouge

Izuzetno kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom tri sorte i to Grenache Crveni, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Osobine: Svetlo crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu veoma intenzivno šumsko voće, borovnica i drenjina, dok na ukusu ima i primesa začina od kojih dominira crni biber.

Gastronomski savet: Preporučuje se kao vino na času bez ikakve hrane, a inače se dobro slaže sa karpaćom od bifteka, ćuretinom u mlincima, teletinom ispod sača, kao i jaretinom.

Temperatura serviranja: 16-18 C

Cena: 750 din.

Barolo Reserva Costa di Bussia

Barolo Reserva Costa di Bussia

Vrhunsko suvo crveno vino koje dolazi iz severne italijanske regije Piedmonte. Proizvodi se od sorte grožđa Nebiolo(Nebio na italijanskom znači magla).Proizvodi se od grožđa iz najboljih vinograda Seralunga,a sa poteza Costa di Bussia. Vino se proizvodi od rucno biranog grožđa,

OSOBINE:
Intenzivno bordo crvene boje sa crvenkastim odsjajem. Na mirisu crveno bobičasto voće sa primesama duvanskog dima. Na ukusu svežina, vanila, vlaga, menta.

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporucuje se uz bifteke, jaka crvena mesa, divljac, jagnjetinu.

Temperatura serviranja: 18-22"C

Cena: 5.425 din.

Birra del Borgo Cortigana 0,75l

Birra del Borgo Cortigana 0,75l

Kao dama iz prošlosti, kurtizana koristi suptilno oružje zavođenja u osvajanju svačijeg nepca. Ona prvo razoružava sa svojom svežinom, zatim otkriva lagano svoj jači karakter koji vodi prema osvajanju svačijeg nepca tj. drugom gutljaju. Teško je odoljeti njenom zavodljivom mirisu, gde se mešaju ukusi agruma i cveća koji dolaze iz lupulina da bi se zatim predali notama meda iz pšenice, sa intrigantnom notom mirođija na kraju, koja daje pitkost i lepršavost. Kurtizanu možete izneveriti, ali je ne možete nikad zaboraviti. 

Boja:zlatna

ABV:5,0%

Serv.Temp.:10*-12*C

Preporučuje se uz SVE!

Cena: 1.250 din.

Birra del Borgo Duchessa 0,33l

Birra del Borgo Duchessa 0,33l

To je pivo koje je proizvedeno sa prapšenicom pir čija je karakteristika mali sadržaj glutena, tradicionalno se uzgaja u regionalnom parku Monti della Ducchesa. To je klasično Saison belgijsko pivo, zlatne je boje, sa narandžastim refleksima, pena mu je bogata i kremasta. Miris je pun, voćni, oseća se miris banane, ananasa, tropskog voća i cveća obogaćenim laganim i ugodnim okusom bibera. U ustima karbonizacija je fina, oseća se lagana kiselost i telo je puno. Količina hmelja je umerena,  na kraju ostavlja ugodan ukus svežine.


Boja:zlatna

ABV:5,8%

Serv.Temp.:10*C

Izvanredno se preporučuje za aperitive, sireve, plodove mora.

Cena: 370 din.

Birra del Borgo My Antonia 0,33l

Birra del Borgo My Antonia 0,33l

Jedna od retkih avantura u svet donjeg vrenja napravila je pivara Birra del Borgo u saradnji sa američkom pivnicom Dogfish Head. Svaka od dve pivare stavila je nesto osobno u ovo pivo - miks hmelja Simcoe, Warrior i Saaz. Više alkohola i punijeg ukusa od klasičnog pilsa, iznenađujuće u intenzitetu ukusa, istovremeno eksplozivan i uravnotežen. To je jaka i snažna plavuša u koju ćete se zaljubiti, baš kao i protagonistica romana Willa Cather po kojem je ovo izvanredno pivo i dobilo ime.

Pivo My Antonia je proglašeno za najbolji svetski pilsner, tj. u kategoriji Strong Lager za 2015. godinu, osvojila je zlatnu medalju u Kaliforniji na Rate Beer festivalu, na koji je pozvano samo 40 najboljih pivara sveta.

Boja: zlatna

ABV:7,5%

Serv.Temp. 10“C

Preporučuje se uz sva crvena mesa!

Cena: 370 din.

Birra del Borgo Re Ale 0,33l

Birra del Borgo Re Ale 0,33l

Ovo pivo je nastalo prema tradiciji India Pale Ale (to su piva sa velikom količinom hmelja u sebi kako bi izdržale duga putovanja iz Engleske u Indiju) imaju specifičan i jak miris aromatiziranog američkog hmelja. Ima boju jantara crvenkasto smeđu, sa sjajnim refleksima. Oseća se miris agruma (narandža i grejpfrut) i bibera. Karbonizacija je  niska, ima lepo zaokruženo telo, i što se više ispija u ustima ostavlja ugodan i neodoljiv ukus lupulina (gorak ukus).


Boja: boja jantara

ABV: 6,4%

Serv. temp: 11*-14*C

Izvanredno se preporučuje uz sve jake sireve, meso i sva pikantna jela.

Cena: 370 din.

Botter Pinot Grigio

Botter Pinot Grigio

Vrhunsko suvo belo vino koje potiče iz regije Venetto u Italiji. Proizvodi se od sorte grožđa Pinot Grigio 100%.Inače je to crvena sorta grožđa koja daje vrhunska bela vina.

OSOBINE:
Svetlo žute boje. Na nosu preovlađuju note dinje i kandiranog voća. Na ukusu prezrele breskve, mango i med.

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa mlincima ili piletinu sa grilovanim povrćem.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Cena: 980 din.

Calcarole Amarone Della Valpolicela

Calcarole Amarone Della Valpolicela

Vrhunsko suvo crveno vino koje se proizvodi od autohtonih sorti grožđa Corvina I Rondinella,tako što se one suše na suncu I promaji,pa od takvog grožđa se proizvodi vino,Dolazi iz Italijanske regije Verona.Proizvodi najboljeg selektovanog grožđa koje se bere rucno.Odležava 24 meseci u Francuskom barrique što mu daje vrlo intenzivan miris I zaokružuje punoću ovog moćnog vina.

OSOBINE:
Intenzivno bordo crvene boje sa ljubicastim odsjajem. Na mirisu se ističe kupina, čokolada, duvanski dim, bobičasto voce i vanila, dok na ukusu ima dosta borovnice, pečuraka i vanile

GASTRONOMSKI SAVET:
Idealno se slaže sa mesom divljaci, biftekom, mesima sa tartufima, starim sirevima.

Temperatura serviranja: 18-22"C

Cena: 9.135 din.

Chateau des Bertrands Rose

Chateau des Bertrands Rose

Vrhunsko suvo vino koje dolazi iz Francuske regije Provanse. Proizvodi se od sorti groz&a Grenache i Cincault. Proizvodi se prema tehnologiji za bela vina, tj. na niskim temperaturama fermentacije što znaci da ima fenomenalan miris i svežinu

OSOBINE:
Ima svetlo roze boju, tzv boju kajsije sa opalescentnim odsjajem. Na mirisu se oseca poljsko cvece, ljubicice i pomalo sveže breskve. Na ukusu ima finu svežinu, odličan balans kiselina, Pravo letnje vino

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporucuje se kao vino uz plodove mora, pilecu salatu, mlade sireve

Temperatura serviranja: 10-12"C

Cena: 2.450 din.

Prikazujem 1 do 16 od 52 (4 Stranice)