Kompanija Wine Time d.o.o. je osnovana 2013. godine i ekskluzivni je uvoznik GIN MARE-a i TONIC WATER-a 1724. i distributer vina iz Francuske, Italije, Španije, Portugalije i Amerike
je suvo belo vino koje dolazi iz Nemačke regije Pfalz.
Sorta koja je karakteristična za Nemačku gde i daje svoje najbolje rezultate.
Ovo višestruko nagradjivano vino se proizvodi fermentacijom i čuvanjem u prohromskim tankovima,što mu omogućuje svežinu i postojanost.
OSOBINE:
Svetlo žute boje sa opalescentnim odsjajem.Na mirisu se oseća lepeza mirisa poljskog cveća sa dominacijom ljubičice.Na ukusu sveže,pitko i lepršavo vino sa blagom slatkoćom na završnici.
GASTRONOMSKI SAVET:
Najbolje je servirati uz mlado praseće pečenje,mlade sireve,rečnu ribu
Ovo je kvalitetno suvo, belo vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Beli i Colombard.
OSOBINE:
Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivno na poljsko cveće sa primesom citrusnih nota. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim citrusnim notama ananasa i limete.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se kao aperitivno vino, na cašu bez hrane, a kada se služi uz jelo savetuju se u kombinaciji sa laganim salatama, gavunima, karpaćom od lososa.
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u prohromskim tankovima.
OSOBINE:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća mineralnost svežina i blagi miris ananasa. Na ukusu svež, citrusan, sa ukusom ananasa i limete.Izrazito kremaste strukture
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz ostrige, rakove sa puterom od belog luka, špagete sa vongolama ili školjke.
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u barrique buradima od francuskog hrasta 6 meseci.Dolazi iz vinograda Vallons.
Osobine:
Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnih tonova sa primesom vanile, badema i lešnika. Na ukusu jako puterkast sa tonovima citrusa, manga i prezrelog voća.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz krabe sa sosom od vrganja, dimljenog basa, dimljenu pastrmku ili ribu list.
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije.Proizvodi se od sorte grozdja Chardonnay 100%.Odlezao u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.Dolazi iz vinograda Valmur
Osobine:
Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnog mirisa sa primesom vanile, badema, lešnika, meda i pčelinjeg saća. Na ukusu jako puterkast sa ukusom meda, vanile i bagrema.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz stare kravlje sireve, brie sir, kozice, jastoga, dimljenu ćuretinu, dimljenu piletinu, mladu piletinu sa tartufima
Radi se o kvalitetnom suvom belom vinu sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%.
Osobine:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivnog citrusnog tona tipičnog za sortu. Na ukusu je veoma mineralan, a preovlađuje citrusni ton dok je istovremeno veoma kremast i živahan.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz sve vrste rečnih riba, brancina, paste sa belim sosevima, ćuretinu u mlincima.
Kvalitetno suvo roze vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Crveni i Cicault.
Osobine:
Svetlocrvene je boje sa rubin odsjajem. Na mirisu veoma intenzivan miris cveća i šumskog voća. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim voćnim notama.
Gastronomski savet:
Savetuje se kao aperitivno vino, na čašu bez hrane, a kada se servira uz jelo dobro se slaže sa salatama sa pilećim mesom, cezar salatom, pilećim i ćurećim belim mesom, kao i sa pastom milaneze.
Izuzetno kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom tri sorte i to Grenache Crveni, Merlot i Cabernet Sauvignon.
Osobine:
Svetlo crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu veoma intenzivno šumsko voće, borovnica i drenjina, dok na ukusu ima i primesa začina od kojih dominira crni biber.
Gastronomski savet:
Preporučuje se kao vino na času bez ikakve hrane, a inače se dobro slaže sa karpaćom od bifteka, ćuretinom u mlincima, teletinom ispod sača, kao i jaretinom.
ima jarko ružičastu boju, sa sjajnim skladom mirisa, u početku cvetnim, a potom dominiraju meki tragovi voća. Ukus je osetljiv, s izraženim voćnim notama i obdaren velikom svežinom. Fina je suva i dobre postojanosti, karakteristike koje potvrđuju ličnost Bardolino Chiaretto.
OSOBINE:
Tri sorte grožđa 55% grožđa Corvina, 35% Rondinela, 10% Molinara. Grožđe se bere u istorijskom kraju Bardolino i iz tog razloga vino ima na etiketi napisano „Klasično“.
GASTRONOMSKI SAVET:
To je vino za svaku priliku, od predjela do prvih jela.
Jedna od retkih avantura u svet donjeg vrenja napravila je pivara Birra del Borgo u saradnji sa američkom pivnicom Dogfish Head. Svaka od dve pivare stavila je nesto osobnou ovopivo - miks hmelja Simcoe, Warriori Saaz. Više alkoholai punijeg ukusaod klasičnog pilsa, iznenađujuće u intenzitetu ukusa, istovremeno eksplozivan iuravnotežen.To je jaka i snažna plavuša u koju ćete se zaljubiti, baš kao iprotagonistica romana Willa Cather po kojem je ovo izvanredno pivo i dobilo ime.
Pivo My Antonia je proglašeno za najbolji svetski pilsner, tj. u kategoriji Strong Lager za 2015. godinu, osvojila je zlatnu medalju u Kaliforniji na Rate Beer festivalu, na koji je pozvano samo 40 najboljih pivara sveta.
Vrhunsko
suvo belo vino koje potiče iz regije Venetto u Italiji. Proizvodi se
od sorte grožđa Pinot Grigio 100%.Inače je to crvena sorta grožđa
koja daje vrhunska bela vina.
OSOBINE: Svetlo žute boje. Na nosu preovlađuju note dinje i kandiranog voća.
Na ukusu prezrele breskve, mango i med.
GASTRONOMSKI SAVET: Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa
mlincima ili piletinu sa grilovanim povrćem.
Vrhunsko
suvo crveno vino koje se proizvodi od autohtonih sorti grožđa
Corvina I Rondinella,tako što se one suše na suncu I promaji,pa od
takvog grožđa se proizvodi vino,Dolazi iz Italijanske regije
Verona.Proizvodi najboljeg selektovanog grožđa koje se bere
rucno.Odležava 24 meseci u Francuskom barrique što mu daje vrlo
intenzivan miris I zaokružuje punoću ovog moćnog vina.
OSOBINE: Intenzivno
bordo crvene boje sa ljubicastim odsjajem. Na mirisu se ističe
kupina,
čokolada, duvanski dim, bobičasto voce i vanila, dok na ukusu ima
dosta borovnice, pečuraka i vanile
GASTRONOMSKI SAVET: Idealno
se slaže sa mesom divljaci, biftekom, mesima sa tartufima, starim
sirevima.
Vrhunsko
suvo vino koje dolazi iz Francuske regije Provanse. Proizvodi se od
sorti groz&a Grenache i Cincault. Proizvodi se prema tehnologiji
za bela vina, tj. na niskim temperaturama fermentacije što znaci da
ima fenomenalan miris i svežinu
OSOBINE: Ima
svetlo roze boju, tzv boju kajsije sa opalescentnim odsjajem. Na
mirisu se oseca
poljsko cvece, ljubicice i pomalo sveže breskve. Na ukusu ima finu
svežinu, odličan balans kiselina, Pravo letnje vino
GASTRONOMSKI SAVET: Preporucuje
se kao vino uz plodove mora, pilecu salatu, mlade sireve
Vrhunsko
suvo crveno vino sa zašticenim geografskim poreklom iz rejona Cotes
du Rhone. Ovo vino se proizvodi od 13 sorti grožđa i to 8 vrsta
crnog grožđa i5 vrsta belog grožđa. Ovo je tradicionalno vino
Papa.Odležava u hrastovim bačvama 6 meseci.
OSOBINE: Intenzivne crvene
boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu ima puno
maline i kupine, dok je na ukusu veoma voćno i sveže što pored
maline i kupine daje i primesu bobičastog crvenog voca kao što je
borovnica i ribizla
GASTRONOMSKI SAVET: Preporučuje
se uz jagnjetinu, jaretinu ispod sača, biftek sa voćnim prelivima i
crvena mesa