Anselmann Riesling Trocken

Anselmann Riesling Trocken

je suvo belo vino koje dolazi iz Nemačke regije Pfalz.

Sorta koja je karakteristična za Nemačku gde i daje svoje najbolje rezultate.

Ovo višestruko nagradjivano vino se proizvodi fermentacijom i čuvanjem u prohromskim tankovima,što mu omogućuje svežinu i postojanost.

OSOBINE:

Svetlo žute boje sa opalescentnim odsjajem.Na mirisu se oseća lepeza mirisa poljskog cveća sa dominacijom ljubičice.Na ukusu sveže,pitko i lepršavo vino sa blagom slatkoćom na završnici.

GASTRONOMSKI SAVET:

Najbolje je servirati uz mlado praseće pečenje,mlade sireve,rečnu ribu

TEMPERATURA SERVIRANJA: 7-9 C

BAF Blanc de Blanc

BAF Blanc de Blanc

Ovo je kvalitetno suvo, belo vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Beli i Colombard.

OSOBINE:

Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivno na poljsko cveće sa primesom citrusnih nota. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim citrusnim notama ananasa i limete.

GASTRONOMSKI SAVET:

Preporučuje se kao aperitivno vino, na cašu bez hrane, a kada se služi uz jelo savetuju se u kombinaciji sa laganim salatama, gavunima, karpaćom od lososa.

Temperatura serviranja: 8-10 C

BAF Chablis

BAF Chablis

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u prohromskim tankovima.

OSOBINE:

Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća mineralnost svežina i blagi miris ananasa. Na ukusu svež, citrusan, sa ukusom ananasa i limete.Izrazito kremaste strukture

GASTRONOMSKI SAVET:

Preporučuje se uz ostrige, rakove sa puterom od belog luka, špagete sa vongolama ili školjke.

Temperatura serviranja: 10-12 C

BAF Chablis 1 er Cru

BAF Chablis 1 er Cru

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u barrique buradima od francuskog hrasta 6 meseci.Dolazi iz vinograda Vallons.

Osobine:

Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnih tonova sa primesom vanile, badema i lešnika. Na ukusu jako puterkast sa tonovima citrusa, manga i prezrelog voća.

Gastronomski savet:

Preporučuje se uz krabe sa sosom od vrganja, dimljenog basa, dimljenu pastrmku ili ribu list.

Temperatura serviranja: 10-12 C 

Spumante Brut Valle Calda

Spumante Brut Valle Calda

Dolazi nam iz Italije , regije Veneto. Osvežavajuće prirodno gazirano, penušavo vino.Proizvodi se od sorte Garganega

Osobine:

Intenzivno zlatno žute boje.Na ukusu vrlo osvežavajuće,sa notama citrusa i mineralnosti

Sadržaj alkohola:

11%vol


BAF Chablis Grand Cru

BAF Chablis Grand Cru

Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije.Proizvodi se od sorte grozdja Chardonnay 100%.Odlezao u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.Dolazi iz vinograda Valmur

Osobine:

Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnog mirisa sa primesom vanile, badema, lešnika, meda i pčelinjeg saća. Na ukusu jako puterkast sa ukusom meda, vanile i bagrema.

Gastronomski savet: 

Preporučuje se uz stare kravlje sireve, brie sir, kozice, jastoga, dimljenu ćuretinu, dimljenu piletinu, mladu piletinu sa tartufima

Temperatura serviranja: 10-12 C

BAF Chardonnay

BAF Chardonnay

Radi se o kvalitetnom suvom belom vinu sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%.

Osobine:

Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivnog citrusnog tona tipičnog za sortu. Na ukusu je veoma mineralan, a preovlađuje citrusni ton dok je istovremeno veoma kremast i živahan.

Gastronomski savet:

Preporučuje se uz sve vrste rečnih riba, brancina, paste sa belim sosevima, ćuretinu u mlincima.

Temperatura serviranja: 10-12 C

BAF Cuvee Rose

BAF Cuvee Rose

Kvalitetno suvo roze vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Crveni i Cicault.

Osobine:

Svetlocrvene je boje sa rubin odsjajem. Na mirisu veoma intenzivan miris cveća i šumskog voća. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim voćnim notama. 

Gastronomski savet:

Savetuje se kao aperitivno vino, na čašu bez hrane, a kada se servira uz jelo dobro se slaže sa salatama sa pilećim mesom, cezar salatom, pilećim i ćurećim belim mesom, kao i sa pastom milaneze. 

Temperatura serviranja: 12-14 C

BAF Cuvee Rouge

BAF Cuvee Rouge

Izuzetno kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom tri sorte i to Grenache Crveni, Merlot i Cabernet Sauvignon.

Osobine:

Svetlo crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu veoma intenzivno šumsko voće, borovnica i drenjina, dok na ukusu ima i primesa začina od kojih dominira crni biber.

Gastronomski savet:

Preporučuje se kao vino na času bez ikakve hrane, a inače se dobro slaže sa karpaćom od bifteka, ćuretinom u mlincima, teletinom ispod sača, kao i jaretinom.

Temperatura serviranja: 16-18 C

BARDOLINO CHIARETTO 0.75 L

BARDOLINO CHIARETTO 0.75 L

ima jarko ružičastu boju, sa sjajnim skladom mirisa, u početku cvetnim, a potom dominiraju meki tragovi voća. Ukus je osetljiv, s izraženim voćnim notama i obdaren velikom svežinom. Fina je suva i dobre postojanosti, karakteristike koje potvrđuju ličnost Bardolino Chiaretto.  

OSOBINE:

Tri sorte grožđa  55% grožđa Corvina, 35% Rondinela, 10% Molinara. Grožđe se bere u istorijskom kraju Bardolino i iz tog razloga vino ima na etiketi napisano „Klasično“.

GASTRONOMSKI SAVET:

To je vino za svaku priliku, od predjela do prvih jela.

Temperatura serviranja: 13 ° C - 14 ° C

BIRRA DEL BORGO LISA 0.33 L

BIRRA DEL BORGO LISA 0.33 L

Klasični internacionalni stil sa italijanskom kreativnošću.

Zlatno pivo ispečeno sa italijanskim drevnim žitom (Cappelli pšenica iz okoline Puglije) i korom narandže.

Oštre i sveže arome žitarica su intrigantne i elegantne. Gutljaj otkriva ukuse meda izbalansirane lepom, mekom gorčinom i čistim suvim završetkom.   

Sadržaj Alkohola: 5%

GASTRONOMSKI SAVET:

Lisa i pica Margherita ili čak najjednostavniji i najuzbudljiviji tanjir testenine od paradajza i bosiljka.

Temperatura serviranja: 10 ° C - 12 ° C

Birra del Borgo My Antonia 0,33l

Birra del Borgo My Antonia 0,33l

Jedna od retkih avantura u svet donjeg vrenja napravila je pivara Birra del Borgo u saradnji sa američkom pivnicom Dogfish Head. Svaka od dve pivare stavila je nesto osobno u ovo pivo - miks hmelja Simcoe, Warrior i Saaz. Više alkohola i punijeg ukusa od klasičnog pilsa, iznenađujuće u intenzitetu ukusa, istovremeno eksplozivan i uravnotežen. To je jaka i snažna plavuša u koju ćete se zaljubiti, baš kao i protagonistica romana Willa Cather po kojem je ovo izvanredno pivo i dobilo ime.

Pivo My Antonia je proglašeno za najbolji svetski pilsner, tj. u kategoriji Strong Lager za 2015. godinu, osvojila je zlatnu medalju u Kaliforniji na Rate Beer festivalu, na koji je pozvano samo 40 najboljih pivara sveta.

Boja: zlatna

ABV: 7,5%

Serv.Temp. 10“C

Preporučuje se uz sva crvena mesa!

Botter Pinot Grigio

Botter Pinot Grigio

Vrhunsko suvo belo vino koje potiče iz regije Venetto u Italiji. Proizvodi se od sorte grožđa Pinot Grigio 100%.Inače je to crvena sorta grožđa koja daje vrhunska bela vina.

OSOBINE:
Svetlo žute boje. Na nosu preovlađuju note dinje i kandiranog voća. Na ukusu prezrele breskve, mango i med.

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa mlincima ili piletinu sa grilovanim povrćem.

Temperatura serviranja: 10-12 C

Calcarole Amarone Della Valpolicela

Calcarole Amarone Della Valpolicela

Vrhunsko suvo crveno vino koje se proizvodi od autohtonih sorti grožđa Corvina I Rondinella,tako što se one suše na suncu I promaji,pa od takvog grožđa se proizvodi vino,Dolazi iz Italijanske regije Verona.Proizvodi najboljeg selektovanog grožđa koje se bere rucno.Odležava 24 meseci u Francuskom barrique što mu daje vrlo intenzivan miris I zaokružuje punoću ovog moćnog vina.

OSOBINE:
Intenzivno bordo crvene boje sa ljubicastim odsjajem. Na mirisu se ističe kupina, čokolada, duvanski dim, bobičasto voce i vanila, dok na ukusu ima dosta borovnice, pečuraka i vanile

GASTRONOMSKI SAVET:
Idealno se slaže sa mesom divljaci, biftekom, mesima sa tartufima, starim sirevima.

Temperatura serviranja: 18-22"C

Chateau des Bertrands Rose

Chateau des Bertrands Rose

Vrhunsko suvo vino koje dolazi iz Francuske regije Provanse. Proizvodi se od sorti groz&a Grenache i Cincault. Proizvodi se prema tehnologiji za bela vina, tj. na niskim temperaturama fermentacije što znaci da ima fenomenalan miris i svežinu

OSOBINE:
Ima svetlo roze boju, tzv boju kajsije sa opalescentnim odsjajem. Na mirisu se oseca poljsko cvece, ljubicice i pomalo sveže breskve. Na ukusu ima finu svežinu, odličan balans kiselina, Pravo letnje vino

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporucuje se kao vino uz plodove mora, pilecu salatu, mlade sireve

Temperatura serviranja: 10-12"C

Chateauneuf du Papes Bonpas

Chateauneuf du Papes Bonpas

Vrhunsko suvo crveno vino sa zašticenim geografskim poreklom iz rejona Cotes du Rhone. Ovo vino se proizvodi od 13 sorti grožđa i to 8 vrsta crnog grožđa i5 vrsta belog grožđa. Ovo je tradicionalno vino Papa.Odležava u hrastovim bačvama 6 meseci.

OSOBINE:
Intenzivne crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu ima puno maline i kupine, dok je na ukusu veoma voćno i sveže što pored maline i kupine daje i primesu bobičastog crvenog voca kao što je borovnica i ribizla

GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz jagnjetinu, jaretinu ispod sača, biftek sa voćnim prelivima i crvena mesa

Temperatura serviranja: 18-22 C

Prikazujem 1 do 16 od 53 (4 Stranice)