Tamjanika Karma
Ovo je vrhunsko suvo, belo vino od Tamjanike , srpske autohtone sorte vinove loze.
OSOBINE:
Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu poigravanje aroma sa prelazima od leprsavih cvetnih i muskatnih nota do zrele vocnosti koja vinu daje dozu ozbiljnosti.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz bela mesa , salate i riblje specijalitete.
Temperatura serviranja: 8-10 C alc 12%
Cena: 1.320 din.
BAF Blanc de Blanc
Ovo je kvalitetno suvo, belo vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Beli i Colombard.
OSOBINE:
Svetložute je boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivno na poljsko cveće sa primesom citrusnih nota. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim citrusnim notama ananasa i limete.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se kao aperitivno vino, na cašu bez hrane, a kada se služi uz jelo savetuju se u kombinaciji sa laganim salatama, gavunima, karpaćom od lososa.
Temperatura serviranja: 8-10 C
Cena: 1.300 din.
BAF Chablis
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u prohromskim tankovima.
OSOBINE:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća mineralnost svežina i blagi miris ananasa. Na ukusu svež, citrusan, sa ukusom ananasa i limete.Izrazito kremaste strukture
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz ostrige, rakove sa puterom od belog luka, špagete sa vongolama ili školjke.
Temperatura serviranja: 10-12 C
Cena: 3.600 din.
BAF Chablis 1 er Cru
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%. Odležao u barrique buradima od francuskog hrasta 6 meseci.Dolazi iz vinograda Vallons.
Osobine:
Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnih tonova sa primesom vanile, badema i lešnika. Na ukusu jako puterkast sa tonovima citrusa, manga i prezrelog voća.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz krabe sa sosom od vrganja, dimljenog basa, dimljenu pastrmku ili ribu list.
Temperatura serviranja: 10-12 C
Cena: 6.100 din.
Spumante Brut Valle Calda
Dolazi nam iz Italije , regije Veneto. Osvežavajuće prirodno gazirano, penušavo vino.Proizvodi se od sorte Garganega
Osobine:
Intenzivno zlatno žute boje.Na ukusu vrlo osvežavajuće,sa notama citrusa i mineralnosti
Sadržaj alkohola:
11%vol
Cena: 1.000 din.
BAF Chablis Grand Cru
Vrhunsko suvo belo vino sa geografskim poreklom iz rejona Chablis koji je najpoznatiji u regiji Burgundije.Proizvodi se od sorte grozdja Chardonnay 100%.Odlezao u barrique buradima od francuskog hrasta 12 meseci.Dolazi iz vinograda Valmur
Osobine:
Intenzivno žute boje. Na mirisu veoma citrusnog mirisa sa primesom vanile, badema, lešnika, meda i pčelinjeg saća. Na ukusu jako puterkast sa ukusom meda, vanile i bagrema.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz stare kravlje sireve, brie sir, kozice, jastoga, dimljenu ćuretinu, dimljenu piletinu, mladu piletinu sa tartufima
Temperatura serviranja: 10-12 C
Cena: 9.800 din.
BAF Chardonnay
Radi se o kvalitetnom suvom belom vinu sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se od sorte grožđa Chardonnay 100%.
Osobine:
Svetložute boje sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu veoma intenzivnog citrusnog tona tipičnog za sortu. Na ukusu je veoma mineralan, a preovlađuje citrusni ton dok je istovremeno veoma kremast i živahan.
Gastronomski savet:
Preporučuje se uz sve vrste rečnih riba, brancina, paste sa belim sosevima, ćuretinu u mlincima.
Temperatura serviranja: 10-12 C
Cena: 1.300 din.
BAF Cuvee Rose
Kvalitetno suvo roze vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom dve sorte i to Grenache Crveni i Cicault.
Osobine:
Svetlocrvene je boje sa rubin odsjajem. Na mirisu veoma intenzivan miris cveća i šumskog voća. Na ukusu lagano, neopterćujuće, pitko sa intenzivnim voćnim notama.
Gastronomski savet:
Savetuje se kao aperitivno vino, na čašu bez hrane, a kada se servira uz jelo dobro se slaže sa salatama sa pilećim mesom, cezar salatom, pilećim i ćurećim belim mesom, kao i sa pastom milaneze.
Temperatura serviranja: 12-14 C
Cena: 1.300 din.
BAF Cuvee Rouge
Izuzetno kvalitetno suvo crveno vino sa geografskim poreklom Burgundije. Proizvodi se kupažom tri sorte i to Grenache Crveni, Merlot i Cabernet Sauvignon.
Osobine:
Svetlo crvene boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu veoma intenzivno šumsko voće, borovnica i drenjina, dok na ukusu ima i primesa začina od kojih dominira crni biber.
Gastronomski savet:
Preporučuje se kao vino na času bez ikakve hrane, a inače se dobro slaže sa karpaćom od bifteka, ćuretinom u mlincima, teletinom ispod sača, kao i jaretinom.
Temperatura serviranja: 16-18 C
Cena: 1.300 din.
Botter Pinot Grigio
Vrhunsko suvo belo vino koje potiče iz regije Venetto u Italiji. Proizvodi se od sorte grožđa Pinot Grigio 100%.Inače je to crvena sorta grožđa koja daje vrhunska bela vina.
OSOBINE:
Svetlo žute boje. Na nosu preovlađuju note dinje i kandiranog voća.
Na ukusu prezrele breskve, mango i med.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa
mlincima ili piletinu sa grilovanim povrćem.
Temperatura serviranja: 10-12 C
Cena: 1.400 din.
Chateauneuf du Papes Bonpas
Vrhunsko suvo crveno vino sa zašticenim geografskim poreklom iz rejona Cotes du Rhone. Ovo vino se proizvodi od 13 sorti grožđa i to 8 vrsta crnog grožđa i5 vrsta belog grožđa. Ovo je tradicionalno vino Papa.Odležava u hrastovim bačvama 6 meseci.
OSOBINE:
Intenzivne crvene
boje sa ljubičastim odsjajem na rubu čaše. Na mirisu ima puno
maline i kupine, dok je na ukusu veoma voćno i sveže što pored
maline i kupine daje i primesu bobičastog crvenog voca kao što je
borovnica i ribizla
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje
se uz jagnjetinu, jaretinu ispod sača, biftek sa voćnim prelivima i
crvena mesa
Temperatura serviranja: 18-22 C
Cena: 6.900 din.
COCCHI AMERICANO ROSA 0.75 L
Dolazi iz Italije , regija Piedmont.
Sorta : Brachetto , Malvasia
Sadrzaj alkohola : 16,5 %
Cena: 2.250 din.
Francis Ford Coppola Diamond Chardonnay
Ovaj
Chardonnay odražava karakterističnost Monterey vinograda. Upotrebom prohromskih
tankova i cevi za hladjenje tankova, obezbedjen je ovakav ukus ovog vina koje na
završnici ima kremast ukus i ukus karamela, a pri tom ima vrlo hrskavu
kiselinu,koja ovom vinu daje potrebnu svežinu.
Ovo
vino odležava 9 meseci u Francuskom hrastu.
OSOBINE:
Vrlo jasan,svetao i izbalansiran Chardonnay, sa ukusom sočnih jabuka, dinje i kruške i završnicom koja podseća na krem brule (crème brûlée ).
Temperatura serviranja: 10-12"C
Cena: 2.950 din.
Francis Ford Coppola Directors Cut Zinfandel
Potiče
mešanje grožđa iz starih vinograda u Amador County i hladnijih vinograda u Paso
Robles-u i Sonoma County. Ima u sebi 25% Petit Syrah-a.
Odležava 12 meseci u francuskom hrastu.
OSOBINE:
Primamljiv, veoma lak za konzumiranje Zinfandel sa tipičnim kalifornijskim aromama ima izuzetnu dubinu i kompleksnost. Sadrži note jagode, kasis-a i šipurka iza čega slede arome crnog voća, slatkih začina i pržene vanile.
Temperatura serviranja 18-20 C
Cena: 3.600 din.
Kabola Malvazija
Kvalitetno suvo belo vino sa geografskim poreklom Zapadne Istre. Proizvodi se od sorte grozđa Malvazija Istarska 100%. Vino odležava u prohromskim tankovima što mu daje svežinu.
Osobine:
Ima svetlo žutu boju sa zelenkastim odsjajem. Na mirisu se oseća bagremov cvet, blagi salanitet mora i citrusi. Na ukusu ima svežinu, mineralnost i buke cvetnog polja.
Gastronomski savet:
Preporučuje se kao vino uz plodove mora, kapisante, vongole, buzare bele, smuđa orli.
Temperatura serviranja: 10-12 ̊C
Cena: 1.740 din.
Livio Felluga illivio
Vrhunsko suvo belo vino koje se proizvodi kupažom više belih sorti grožđa i to Pinot Blanc, Chardonnay i Picolit. Posle berbe i muljanja grožđa ostavlja se da kratko macerira, a zatim ide na fermentaciju u malim bačvama od Francuskog hrasta uz kontrolisanu temperaturu fermentacije, gde zatim ostaje da odležava i sazreva na talogu kvasca još 10 meseci. Zatim se vrši flaširanje i u flašama odležava još minimum 3 meseca.
OSOBINE:
Intenzivno žute boje. Na nosu veoma kompleksno, što je mešavina
belog cveća, vanile, citusa i kore limete. Na ukusu takođe
kompleksno sa izraženom mineralnošću, medovinom i vanilom.
GASTRONOMSKI SAVET:
Preporučuje
se uz thai hranu, plodove mora, ćuretinu sa mlincima, piletinu sa
grilovanim povrćem ili uz smuđa orli.
Temperatura serviranja: 12-14 C
Cena: 4.650 din.